Groep 8B

Geplaatst op 09-09-2019


Hallo allemaal,
 
Na 6 weken vakantie zijn we nu alweer hard aan het werk in groep 8B. Een groot deel van de klas had nog niet zo'n zin in school, want die vakantie was wel heel erg fijn! Maar het schoolleven gaat toch weer door, dus we moesten wel.
 
De eerste week zijn we rustig gestart. We hadden nog niet alle vakken, omdat we tijd nodig hadden om de regels en afspraken van groep 8 te leren en ook om samenwerkingsopdrachten te doen. Zo hebben we een heuse escaperoom gedaan in de klas. We hadden 3 groepen en elke groep had een uur de tijd om te ontsnappen uit de klas. De rest van de groep kreeg les in de personeelskamer. In de klas stonden allerlei koffers met opdrachten erin. Om de koffers te openen hadden we cijfercodes nodig. Die codes konden we krijgen door allerlei opdrachten te doen. Soms moest er gerekend worden, soms moesten we logisch nadenken en soms moesten we iets op de i-pad opzoeken. Uiteindelijk is het elk groepje gelukt om te ontsnappen, niet iedereen haalde het in 60 minuten, maar dat scheelde niet veel. Het winnende groepje was in ongeveer 55 minuten ontsnapt.
Het was een chaotische dag, maar wel super leuk!
 
Verder zijn we gestart met onze nieuwe taalmethode. Het is heel anders dan de vorige methode, maar wel veel leuker. We hebben al een bestuursvergadering na moeten spelen, waarbij iemand de voorzitter, penningmeester of secretaris was. Er moest ook iemand ontheven worden uit zijn taak, omdat de notulen niet goed gingen. Zo hebben we spelenderwijs de nieuwe themawoorden geleerd.
 
Tijdens de Bijbellessen hebben we het over Genesis. We hebben met elkaar gesprekken gevoerd over de schepping en evolutie. Dat was erg lastig. Hoe verdedig je de schepping? Zijn er wel goede bewijzen? Snappen we de mensen die in de evolutie geloven? We kwamen er steeds weer achter: je moet het geloven! Mooi om hier zo met elkaar over na te denken.
 
Groeten van groep 8B