Groep 2

Geplaatst op 5 september 2018

Beste ouders,

Zomervakantie
Wat fijn om de kinderen en u, vorige week maandag allemaal te mogen ontmoeten! Geen stoel was er leeg. Sommige kinderen zijn ver weg geweest. Andere kinderen zijn dichtbij huis gebleven. Sommigen zijn wezen logeren. Heel fijn om iedereen te zien! De Heere heeft ons allemaal bewaard. Daar hebben we Hem als eerste voor gedankt.

Start
We hebben een hele goede start met elkaar gemaakt. Sommige kinderen zoeken hun vriendjes en vriendinnetjes op uit de vorige groep. Maar er ontstaan ook mooie nieuwe vriendschappen. Prachtig om te zien!
Iedere maandag leren we een psalm, een Bijbels lied of een Bijbeltekst. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag horen we een Bijbelverhaal. We rekenen, doen taalactiviteiten, leren nieuwe Engelse woorden en zinnen, leren hoe we goed met elkaar om kunnen gaan en we gymmen iedere dinsdag. 

Gymkleding
Wilt u voor het gymmen een gymtas aan uw kind meegeven met daarin gymschoenen, een gymshirt en een gymbroekje? Het mag ook een pyamaatje/shortama zijn of een legging voor de meisjes. Zo willen we alvast oefenen met het aan- en uitkleden wat we D.V. in groep 3 zelfstandig moeten kunnen.

Thema
Ons thema is “alles wat vliegt”. We genieten er volop van en hopen er veel van te leren!

Bijbelverhalen
Vorige week hoorden we de Bijbelverhalen over Simson. Deze week over Samuël. Wat zijn het mooie geschiedenissen maar wat kunnen we er ook veel van leren!

We hopen op een heel fijn jaar met elkaar! Als u vragen heeft of opmerkingen... schroom niet om ons aan te spreken!

De hartelijke groeten van alle kinderen uit groep 2, Juf Buitenhuis en Juf van der Hoeven