Groep 2

Geplaatst op 29 mei 2018

Beste ouders,

Pinksterfeest
We kijken met elkaar terug op een prachtige avond in de Ichtuskerk. Wat was het fijn om met zoveel ouders en belangstellenden bij elkaar te zijn. En te denken aan het heilsfeit dat God ons de Heilige Geest heeft gestuurd om onze harten te troosten. Deze avond werd daarover gezongen, verteld en voorgelezen. We danken u voor uw belangstelling!

Meivakantie
Gelukkig konden we na de meivakantie uitgerust met elkaar beginnen.

Kinderboerderij
We waren dinsdag 15 mei uitgenodigd op de kinderboerderij in Alphen aan de Rijn. Dankzij de moeders die reden, hadden wij een hele fijne ochtend daar. We leerden veel over verschillende dieren en mochten ook een konijn en kuikentje vast houden. En zelfs op een tractor zitten!

Thema
Ons nieuwe thema is “de ijswinkel”. 
Natuurlijk zijn we eerst begonnen met het maken van allerlei verschillende ijsjes voor in onze ijswinkel.
We verkopen en kopen volop ijs, ijstaarten, dozen ijs en ijslollies.
We leren de laatste letters van het alfabet schrijven. We rekenen met ijsjes, zingen liedjes over ijs en breiden onze woordenschat weer uit.
Het is alweer het laatste thema van dit jaar in groep 2.

Burgerschapsvorming
Deze week spreken we met elkaar over het onderwerp "adoptie". Al best veel kinderen uit de klas weten daar iets vanaf. Mooi om te zien hoe boeiend de kinderen zo'n onderwerp vinden. Vooral de kinderen die iemand kennen die geadopteerd is.

Spelletjesdag
Met elkaar zien we uit naar een fijne spelletjesdag! We willen u alvast bedanken voor uw hulp deze ochtend!

Bijbelverhalen
De afgelopen weken hoorden we de verhalen uit de Bijbel over Mozes en het volk van Israel. Wat zijn het mooie geschiedenissen maar wat kunnen we er ook veel van leren!De hartelijke groeten van alle kinderen uit groep 2, Juf Buitenhuis en Juf van der Hoeven