Actie groep 5 t/m 8

29-04-2021
Zoals we gewend zijn wordt er om de zoveel jaar een kleine actie georganiseerd waarbij de kinderen uit groep 5 t/m 8 zich inzetten voor hun medemens. 
Dit jaar is er gekozen om als doel een project van Deputaatschap Bijzondere Noden te pakken, en dan het project voor vluchtelingen op Lesbos. 
De kinderen zullen op woensdag 19 mei een voorlichting in hun klas krijgen over deze vluchtelingen en hoe en waarom er hulp geboden worden. Ook zal uitgelegd worden hoe de actie zal verlopen. 
De kinderen krijgen een boekje mee waar artikelen in staan. Die kunnen ze laten bestellen op een lijst door familie, vrienden, bekenden, mensen uit de buurt. 
Tot 2 juni krijgen ze daar de tijd voor. 
Als een paar weken later de spullen op school zijn, kunnen de kinderen de bestelde spullen weer bezorgen. 

We hopen dat we op deze manier de kinderen bewust kunnen maken van hun taak voor de medemens en dat we op die manier ook onze medemensen kunnen helpen en zo ook het dienen van Jezus Christus vorm kunnen geven. Laten we bidden om zegen voor de hulp aan de vluchtelingen, alsook voor het slagen van de actie.

Van de actiecommissie

 
Onze kernwaarden

Waakzaamheid

'Waak ervoor dat je niet in verleiding komt en blijf afhankelijk van God. Laat je niet meetrekken in verkeerde plannen van een ander. Bid niet alleen voor jezelf, maar bid ook voor de ander.'

Bekijk ook de andere kernwaarden.